Вступити до родини ATR

Примусова вакцинація Росією кримчан є міжнародним злочином — експерт

3 грудня 2020, 10:06
961

Примусова вакцинація несертифікованим за стандартами ВОЗ препаратом є медичним дослідом.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив експредставник президента України в Криму, доктор юридичних наук Борис Бабін.

«Стаття 32 IV Женевської конвенції забороняє застосування до населення окупованої території медичних чи наукових дослідів, які не викликані потребою лікування. Отже матимемо новий склад міжнародного злочину, який РФ розпочне на півострові проти громадян України. Але чи буде на це належне процесуальне та міжнародне правове й політичне реагування влади України — питання, на жаль, відкрите», — зазначив він.

Окрім того, за словами експерта, примусова вакцинація прямо порушує статтю 7 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права ООН 1966 року, за якою жодну особу не може бути піддано медичним чи науковим дослідам без її вільної згоди.

«Зважаючи на масштаби анонсованої «вакцинації» в Криму, це порушення мало б стати предметом окремого звернення України до Комітету з прав людини ООН за статтями 7 та 41 Пакту», — підкреслив Бабін.

Експерт порадив кримчанам збирати докази примусовості вакцинації та негативних наслідків здоров’я після «чарівного уколу», аби потім звернутися до Європейського суду та Комітету ООН.

Як повідомляв ATR.ua, масова вакцинація жителів Криму від COVID-19 російською вакциною «Супутник V» може початися вже у січні.

Нагадаємо, що у серпні Володимир Путін заявив, що в Росії нібито зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже напочатку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ