Вступити до родини ATR

Окупанти планують почати масову вакцинацію кримчан від COVID-19 у січні

2 грудня 2020, 11:26
715

Масова вакцинація жителів Криму від COVID-19 російською вакциною «Супутник V» може початися вже у січні.

Про це під час засідання оперативного штабу з коронавірусу повідомив «голова» Криму Сергій Аксьонов, передають окупаційні ЗМІ.

«Як тільки по Криму будуть визначені квоти, ми в першу чергу будемо вакцинувати фахівців, які працюють на передовій — медичні працівники, Росспоживнагляд; педагоги — наступна категорія, технічні служби, які працюють в першу чергу з ковідними і мають ризик зараження. Треба буквально скласти категорії людей і забезпечити їх можливістю зробити щеплення. Далі вже буде масова вакцинація — подивимося, який обсяг вакцини ми отримаємо. Думаю, що все це буде в січні, не раніше», — заявив Аксьонов.

Раніше стало відомо, що деякі учасники випробувань російської вакцини «Супутник V» під час постреєстраційних досліджень отримали позитивний результат тесту на COVID-19.

Як повідомляв ATR.ua, 21 вересня в окупованому Севастополі медикам зробили щеплення з першої пробної партії вакцини російського виробництва від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що у серпні Володимир Путін заявив, що в Росії нібито зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже напочатку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ