Вступити до родини ATR

Британський аташе з питань оборони відвідав адмінмежу з окупованим Кримом

3 грудня 2020, 12:07
815

2 грудня група дипломатичних представників посольства Великої Британії в Україні, яку очолив аташе з питань оборони комодор Королівських ВМС Тім Вудз, відвідала адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

«У супроводі  постійного представника президента України в АР Крим Антона Кориневича та начальника Херсонського прикордонного загону полковника Юрія Чернова, представники Посольства Великої Британії побували на КПВВ «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка».  Гостей ознайомили з порядком здійснення пропускних операцій, інфраструктурою КПВВ та умовами служби прикордонників», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у пресслужбі, дипломати обговорили питання соціально-політичної, оборонної та безпекової ситуації як в регіоні, так і безпосередньо на адмінмежі з окупованим Кримом.

«Тім Вудз засвідчив, що міжнародна спільнота всіляко підтримує територіальну цілісність України та сподівається на швидке повернення окупованих територій України», — зазначають у відомстві.

Як повідомляв ATR.ua, раніше пункти пропуску на адмінмежі з окупованим Кримом відвідав посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Окрім того, на початку листопада на запрошення Антона Кориневича адмінмежу з Кримом відвідала посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, а до цього наприкінці вересня — посол Канади в Україні Лариса Ґаладза.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання окупації українського півострова. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ