Вступити до родини ATR

Операція «Неофіт» продовжується: силовики прийшли до дружини ще одного політв’язня

4 грудня 2020, 08:22
774

Співробітники кримської «поліції» навідалися до селища Краснокам'янка — за адресою проживання Наталії Бекірової, дружини засудженого кримського татарина, фігуранта ялтинської групи «справи про тероризм» Інвера Бекірова. Це ще один візит «оперативників» в рамках операції «Неофіт».

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомила адвокат Ліля Гемеджі, передають активісти «Кримської солідарності»

Співробітників окупаційної «поліції» цікавили питання, пов'язані з релігійною ідентичністю жінки.

«Цікавилися, якої вона віри. Вона сказала, що вона мусульманка. Чи ходить вона в якісь мечеті, на релігійні заняття, скільки має дітей, з ким проживають діти, чи працює вона, на які кошти живе та чим займається на дозвіллі. Вона надала їм пояснення, незважаючи на те, що могла відмовитися», — розповіла адвокат.

Як повідомляв ATR.ua, раніше співробітники окупаційного «МВС» Криму навідалися за місцем прописки Заріни Джеппарової — дружини політв'язня Арсена Джеппарова. А до цього, 28 листопада «поліція» прийшла до Анни Богачової — дружині політв'язня Вадима Сірука, яка мешкає в Нижньогірському районі Криму. «Правоохоронці» були у цивільному одязі і хотіли відібрати у жінки пояснення, нібито виконуючи наказ «МВС» Криму — «відпрацювати неофітів».

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року Південний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив фігурантів «справи про так званий тероризм» (ялтинська група) сумарно до 76 років тюремного ув'язнення у колонії суворого режиму. Так, Мусліма Алієва засудили до 19 років, Інвера Бекірова — до 18, Емір-Усеина Куку і Вадима Сірука — до 12, Рефата Алімова — до 8 і Арсена Джеппарова — до 7 років ув'язнення.

Як відомо, 12 лютого 2016 року після масових обшуків в окупованій Ялті окупанти затримали, а пізніше й заарештували шістьох мешканців Ялти: Інвера Бекірова, Вадима Сірука, Мусліма Алієва і Емір-Усеіна Куку. 18 квітня того ж року були затримані Рефат Алімов і Арсен Джеппаров. Усіх шістьох чоловіків окупанти звинуватили в участі у «терористичній організації». Згодом фігурантів цієї «справи» незаконно етапували з окупованого Криму у Ростов-на-Дону (РФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ