Вступити до родини ATR

В уряді розповіли, коли в Україні введуть локдаун

7 грудня 2020, 08:26
561

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у грудні жорсткого карантину не буде. Однак, за його словами, з огляду на динаміку захворюваності на COVID-19, жорсткий карантин доведеться ввести у січні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«У грудні посилення обмежувальних заходів не буде. Завдяки карантину «вихідного дня» нам вдалося дещо стабілізувати епідемічну ситуацію та розвантажити медичну систему. Цього тижня тричі кількість одужалих перевищувала кількість нових хворих. Як запевнив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, наша медична система протягом грудня впорається з нинішнім навантаженням. Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні», — зазначив прем’єр-міністр.

Шмигаль розповів, що наразі уряд працює над переліком можливих обмежень. Для цього мери міст та ОДА пройшли опитування.

Зокрема, підтримують заборону або обмеження діяльності:

— святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ — 100%;

— музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля — 95%;

— святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів — 90%.

Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше, ніж кількість сидячих місць), закладів громадського харчування (доставка або на винос) та готелів (без зон розваг та харчування).

За повідомленням прем’єр-міністра, повний перелік можливих карантинних обмежень буде представлений на засіданні українського уряду 9 грудня.

Як повідомляв ATR.ua, раніше міністр охорони здоровʼя України Максим Степанов заявив, що в Україні потрібно ввести локдаун на три тижні, щоб збалансувати зростання захворюваності COVID-19 до лютого 2021 року.

Нагадаємо, в уряді України позитивно оцінили ефект карантину вихідного дня, але вирішили його не продовжувати. До напрацювання нового рішення щодо карантину в Україні діятимуть обмеження для «помаранчевої» зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ