Вступити до родини ATR

Окупанти продали кримську «Масандру» за $73 млн

14 грудня 2020, 13:51
702

В окупованому Криму на «аукціоні» продали унікальний винний завод «Масандра» за $72,8 млн. Покупцем виявився близький друг президента Росії Володимира Путіна — бізнесмен Юрій Ковальчук.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У незаконному «аукціоні» брали участь дві компанії ТОВ «Естейт груп» та ТОВ «Південний проєкт». Остання викупила 100% акцій за 5,327 млрд рублів або майже за 73 млн доларів. Зазначається, що стартова ціна складала 5,3 млрд рублів.

У грудні 2017 року ця ж компанія викупила кримський завод шампанських вин «Новий світ».

Відомо, що «Південний проєкт» є дочірньою структурою банку «Росія», власником якої є близький друг Путіна, найбільший акціонер (37,5%) та ексголова ради директорів банку «Росія», бізнесмен Юрій Ковальчук.

Як повідомляв ATR.ua, 7 грудня Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: Україна, а також частин Чорного і Азовського морів». У документі, зокрема, йдеться, що ніяке територіальне придбання або особлива вигода, отримані в результаті агресії, не є і не можуть бути визнані законними, наголошуючи, що силове захоплення Криму є незаконним.

Віцепрем’єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що «усі, хто намагатиметься «купити» «Масандру», стануть порушниками закону».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ