Вступити до родини ATR

Рейд окупантів по домівках кримських татар: «профілактичні бесіди» «поліцейських» з активістами під різними приводами

16 грудня 2020, 11:41
733

Співробітники «поліції» окупантів провели рейд по домівках кримськотатарських активістів у Кіровському, Судакському районах півострова та у м. Старий Крим.

ФОТО: Стратегия 18

ФОТО: Стратегия 18

Про це повідомляють активісти ГО «Кримська солідарність».

 «Чоловіки не представилися і спочатку розпитували про якогось Нікіфорова, про якого ні я, ні сусіди не знають. Я навіть не зрозумів спочатку, що вони з «поліції» — жодних розпізнавальних знаків», — розповів Айдер Куртбеков з с. Холодівка Судакського району.

Потім, за словами Куртбекова, один з них почав ставити запитання про мечеті у селі.

«Я запитав: «А до чого тут мечеть, і як вона пов'язана з Нікіфоровим?» І тільки тоді мені відповіли, що вони — співробітники «поліції» і проводять якусь профілактику», — додав Куртбеков.

Чоловік активно відвідує судові процеси за політично вмотивованими «справами» щодо кримських татар.

Трохи інакше пройшов візит «правоохоронців» до кримськотатарського активіста Ернеста Джелілова — хотіли подивитися домову книгу і записати номер телефону. Окрім того, опитали його щодо відносин із сусідами. Джелілов теж активно відвідує судові засідання за політично вмотивованими кримінальними «справами» щодо кримських татар і допомагає сім'ям політичних в'язнів.

Руслану Рустемову «пощастило»: у момент візиту «поліцаїв» жителя міста Старий Крим не було вдома, а у телефонному режимі розмова активіста зі співробітником «поліції» не склалася. Виявляється, його хотіли попередити про «шахрайство».

Як повідомляв ATR.ua, раніше, 9 грудня «поліція» у Бахчисараї прийшла до 66-річного кримськотатарського активіста, учасника московських акцій у липні 2019 року і протестних акцій біля Радміну у Криму Енвера Мустафаєва, також силовики під різними приводами навідалися до Аметхана Умерова, батька заарештованих братів Османа та Сейтумера Сейтумерова — Шукрі Сейтумерова, родини політв'язня Сейрана Салієва. «Профілактичну бесіду» окупанти також провели громадянському журналісту Наріману Мемедемінову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ