Вступити до родини ATR

Через нестачу води у Севастополі запроваджується режим підвищеної готовності

14 жовтня 2020, 09:56
771

Окупаційна «влада» Севастополя ввела у місті режим підвищеної готовності через перебої з водопостачанням. Запасів води у місті вистачить на 80 днів.

Про це повідомляє пресслужба «уряду» міста.

«На даний момент запаси Чернореченского водосховища становлять 16,8 млн куб м води. Якщо 7 млн куб м недоторканний запас, нижче якого опускатися не можна, з урахуванням того, що до кінця року серйозних опадів не очікується, води вистачить на 81 день», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 жовтня уряд Росії ухвалив рішення про виділення з резервного фонду РФ Криму і Севастополю $64 млн (понад 5 млрд рублів) на рішення проблем з водопостачанням та ремонт мереж. Згодом стало відомо, що майже усі кошти, які Росія планує виділити на воду у Криму, а саме $63 млн з запланованих $64 млн, підуть Севастополю.

За даними ATR.ua, раніше у Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Нині відомо, що без води залишилися Білогірськ, Сімферополь та навколишні населені пункти, також обмеження подачі води було введено в Алушті. Там кримчани отримують воду за «аварійним графіком»: виключно вранці і ввечері. Зазначимо, що якість водопровідної води залишає бажати кращого.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ