Вступити до родини ATR

Кориневич — про голосування у Криму: Нікчемний референдум, нікчемні положення Конституції

2 липня 2020, 15:29
1150

Постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич вчергове наголосив на тому, що Україна та міжнародне співтовариство не визнає легітимність голосування щодо змін у Конституцію РФ в окупованому Криму.

Про це Кориневич заявив на прес-конференції у Києві, відповідаючи на питання кореспондента ATR Владислава Стужука.

«Все дуже просто. Крим — це не Росія. Крим — це Україна. Тому будь-яке розповсюдження дії законодавства РФ, зокрема основного закону, і прописання там якихось норм щодо неможливості відчуження стосується тільки російських територій. Це чергове брутальне порушення статуту ООН, основоположних принципів міжнародного права і, безумовно, все міжнародне співтовариство не зважатиме та не визнаватиме це голосування. Тому для нас вони нікчемні. Нікчемний референдум, нікчемні положення Конституції», — наголосив представник Зеленського.

Як повідомляв ATR.ua, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбулося голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року. Зазначимо, що окупанти у Криму сьогодні офіціально відзвітували про те, що нібито понад 90% кримчан, які взяли участь в голосуванні, підтримали поправки до Конституції Росії.

Нагадаємо, що 30 червня на запрошення окупантів до Криму прибула «делегація» французьких та німецьких євродепутатів для спостереження за незаконним голосуванням щодо змін у Конституцію РФ у Криму. У Європейському парламенті, зі свого боку, заявили, що не уповноважували жодного свого представника ані спостерігати, ані коментувати це незаконне голосування. Міністерство закордонних справ України напередодні висловило протест з приводу візиту цієї «делегації» в окупований Крим. Київ закликав міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію, в тому числі ввести персональні санкції проти організаторів даного плебісциту у Криму.

Окрім того, у Європейському Cоюзі заявили, що не визнаватимуть проведення Росією на території окупованого Криму незаконного голосування про внесення поправок до Конституції РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ