Вступити до родини ATR

Скасування обсервації у Криму: в Офісі омбудсмена розповіли про правила в'їзду на півострів

15 липня 2020, 16:59
1194

В Офісі омбудсмена України підтвердили те, що відсьогодні окупаційна «влада» Криму скасувала проходження 14-денної обов’язкової обсервації для усіх осіб, які перетинають адмінмежу в бік півострову.

Відповідне повідомлення з’явилося на офіційній сторінці Офісу омбудсмена у Facebook.

«Для в’їзду на територію тимчасово окупованого Криму необхідно мати при собі медичний документ російською або англійською мовою, який підтверджує негативний результат лабораторного дослідження на наявність коронавірусу методом ПЦР. Тест має бути зроблений не більш ніж за три дні до прибуття на територію півострова. У разі відсутності такого документа, громадяни мають впродовж 3 днів пройти відповідне тестування за власні кошти. У випадку позитивного тесту на коронавірус, особа зобов’язана пройти ізоляцію за місцем перебування або проживання. Ізоляція має тривати до моменту повного одужання та отримання негативного тесту на COVID-19 методом ПЦР», — йдеться у повідомленні.

Також в Офісі омбудсмена звернули увагу на вимоги до умов ізоляції за місцем проживання чи перебування громадян:

— перебувати в ізольованому приміщенні;

— унеможливити контакти з оточуючими, які не перебувають в ізоляції.

Раніше стало відомо, що в окупованому Криму з 15 липня скасували обов'язкову обсервацію для громадян, які в'їжджають на півострів з території материкової України. До сьогоднішнього дня всі громадяни, які прибували на територію Кримського півострова через пункти пропуску в'їзду-виїзду «Чонгар», «Каланчак» і «Чаплинка», мали відбувати 14-денний карантин у обсерваторах.

Як повідомляв ATR.ua, з 14 червня усі КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом після майже трьох місяців вимушеної перерви на карантин відновили свою роботу у повному обсязі. Також Україна змінила порядок самоізоляції та обсервації при перетині адмінмежі з Кримом. Так, за рішенням Кабміну, припинення самоізоляції та обсервації передбачено для осіб у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який отримано після перетину КПВВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ