Вступити до родини ATR

У Києві відбувся молебень за загиблим Мусою Сулеймановим

27 липня 2020, 14:45
1611

У Києві 27 липня відбувся дуа (молебень), присвячений синові кримськотатарського політв’язня — 3-річному Мусі Сулейманову, якого напередодні знайшли мертвим у Криму.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Молебень у Києві провів муфтій Духовного управління мусульман Криму Айдер Рустемов. У заході взяли участь лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, члени Меджлісу кримськотатарського народу та активісти.

{gallery_1}

Як відомо, сьогодні у Криму відбувся дженазе (похорон) Муси Сулейманова.

Нагадаємо, що вчора, 26 липня, об 11 годині стало відомо, що тіло 3-річного Муси Сулейманова було знайдено у каналізаційній ямі біля будинку, де жила дитина. «Управління» окупаційного СК по Криму і Севастополю назначило експертизи для встановлення причини смерті дитини.

Президент України Володимир Зеленський напередодні у телефонній розмові з Володимиром Путіним порушив питання звільнення кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова у зв’язку з трагічною загибеллю його 3-річного сина в окупованому Криму.

У Меджлісі кримськотатарського народу заявили про готовність сприяти в залученні необхідних фахівців і юристів з метою встановлення об'єктивних обставин смерті 3-річного Муси Сулейманова, який є сином політв'язня Руслана Сулейманова.

Зазначимо, що пошуки сина кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муси Сулейманова тривали майже дві доби — з вечора 24 липня. До його пошуків долучилися тисячі небайдужих мешканців Криму, «правоохоронці» та волонтери.

Як повідомлялося, ввечері 24 липня Муса Сулейманов грався у пісочниці біля будинку за адресою: вулця Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили вчора близько шостої вечора. Мати Муси Сулейманова каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла.

Руслан Сулейманов — це кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Його затримали унаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року. Окупанти закидають йому причетність до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Нещодавно у Руслана Сулейманова у СІЗО виявили ваду серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ