Вступити до родини ATR

Українські журналісти висловили співчуття Руслану Сулейманову через загибель сина

29 липня 2020, 16:45
1620

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) виловила співчуття кримськотатарському політв’язню, громадському журналісту Руслану Сулейманову, у якого напередодні загинув 3-річний син.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив очільник НСЖУ Сергій Томіленко у своєму Facebook.

«Глибоко сумуємо з приводу трагедії в родині нашого колеги, політичного в’язня і кримськотатарського громадського журналіста Руслана Сулейманова у зв’язку із загибеллю трирічного сина Муси. Це тяжке випробування і для Руслана, який перебуває у слідчому ізоляторі і не міг попрощатися з сином, і для його найближчих людей. Національна спілка журналістів України висловлює глибокі співчуття родині Сулейманових та вчергове наголошує на незаконності переслідувань кримськотатарських громадянських журналістів із боку окупаційної влади Криму. Закликаємо всіх українських журналістів і наших колег в інших країнах виявити в ці дні солідарність із Русланом Сулеймановим та іншими кримськотатарськими громадянськими журналістами та підтримати їхню боротьбу за свободу слова», — заявив він.

Томіленко нагадав, що в окупованому Криму за свою журналістську діяльність переслідується загалом 11 кримськотатарських журналістів.

Нагадаємо, ввечері 24 липня син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муса Сулейманов грався у пісочниці біля будинку за адресою: вулиця Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили вчора близько шостої вечора. Мати дитини каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла. Пошуки Муси Сулейманова тривали майже дві доби — з вечора 24 липня. До його пошуків долучилися тисячі небайдужих мешканців Криму, «правоохоронці» та волонтери.

26 липня об 11 годині стало відомо, що тіло 3-річного Муси Сулейманова було знайдено у каналізаційній ямі біля будинку, де жила дитина. 27 липня у Криму відбувся дженазе (похорон).

У Меджлісі кримськотатарського народу заявили про готовність сприяти в залученні необхідних фахівців і юристів з метою встановлення об'єктивних обставин смерті 3-річного Муси Сулейманова, який є сином політв'язня Руслана Сулейманова.

Руслан Сулейманов — це кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Його затримали унаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року. Окупанти закидають йому причетність до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Нещодавно у Руслана Сулейманова у СІЗО виявили ваду серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ