Вступити до родини ATR

Україна скасовує самоізоляцію для громадян, які їдуть з Криму

31 липня 2020, 09:17
1147

З 1 серпня особам, які перетинають лінії розмежування на адмінкордоні з окупованим Кримом, не потрібно встановлювати додаток «Дій вдома», обов'язкова двотижнева самоізоляція скасовується.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі «Українській правді».

За його словами, з 1 серпня набуває чинності постанова Кабміну України №641 від 22 липня.

«Цією постановою внесено зміни до постанови уряду, які регламентують перетин лінії розмежування і адмінкордону з Кримом. На даний момент діє обов’язок для людей, які слідують з окупованих територій, — встановити додаток «Дій вдома». Ця норма скасовується», — сказав Демченко.

Він пояснив, що Кабмін залишає за собою право відновити цю норму новим документом у разі потреби.

Згідно з постановою №641, збільшується кількість винятків для громадян, які в’їжджають на територію України з країн «червоної зони» з широким розповсюдженням COVID-19.

Також відомо, що відтепер не підпадають під самоізоляцію особи, які не досягли 12 років, дипломати, ті, хто слідує транзитом, екіпажі вантажних, морських і повітряних суден, інструктори збройних сил держав-членів НАТО.

Водночас обов’язковим для іноземців залишається страховий поліс, але також розширена категорія осіб, яким він не потрібен. Додалися дипломати, представники офіційних міжнародних місій, і члени їх сімей, військовослужбовці збройних сил держав – членів НАТО, що беруть участь в заходах щодо підготовки підрозділів Збройних Сил.

Як повідомляв ATR.ua, з 14 червня усі КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом після майже трьох місяців вимушеної перерви на карантин відновили свою роботу у повному обсязі. Також Україна змінила порядок самоізоляції та обсервації при перетині адмінмежі з Кримом. Так, за рішенням Кабміну, припинення самоізоляції та обсервації передбачено для осіб у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який отримано після перетину КПВВ.

Зазначимо, що з 15 липня окупанти у Криму скасували обов'язкову обсервацію для громадян, які в'їжджають на півострів з території материкової України. Так, при перетині адмінкордону, громадяни України мають проінформувати співробітників окупаційного «Росспоживнагляду» про те, що вони не хворіють на COVID-19 або перехворіли раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ