Вступити до родини ATR

Через відсутність води у селі під Сімферополем окупанти оголосили надзвичайний стан

4 серпня 2020, 16:40
1430

Свердловина, яка живила село Мирне Сімферопольського району, пересохла. Тамтешня окупаційна «влада» через відсутність води запровадила режим надзвичайного стану.

Про це повідомляють окупаційні ЗМІ із посиланням на тамтешніх «чиновників».

Зокрема, відомо, що після пересихання свердловини у селі Мирне без води залишилося близько 1,8 тисячі осіб.

«У нас була свердловина, але у зв'язку з погодними умовами вода просто пішла зі свердловини. Вперше таке, що вода в свердловині просто закінчилася. Планується побудувати новий трубопровід, який ми будемо вести від міського трубопроводу», — розповів «керівник» муніципального унітарного підприємства «Мирне» Євген Гудим.

Окрім того, повідомляється, що мешканцям села окупанти нібито організували підвіз води.

Минулого місяця стало відомо, що російські військовослужбовці, які прибули в окупований Крим спеціально задля об’єднання двох водосховищ, проклали понад 50 кілометрів трубопроводу між Тайганським та Сімферопольським водосховищами.

Як повідомляв ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Зазначимо, що Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ