Вступити до родини ATR

У Білорусі повідомляють про затримання організаторів акцій протесту

12 серпня 2020, 08:35
737

У Мінську затримано координаторів акцій протесту. Один з них керував діями соратників з готелю.

Про це повідомляє державне видання БелТА.

Зокрема, зазначається, що один з координаторів акцій протесту знімав номер на 17-му поверсі готелю «Білорусь». Ця людина нібито керувала діями трьох підлеглих. Вони, зі свого боку, керували сотнями.

Відомо також, що сьогодні вночі в обласних центрах Білорусі, а також в самому Мінську, ОМОН затримував людей просто на вулицях, зокрема і журналістів. У мінському мікрорайоні Кам'яна гірка були чутні хлопки, повідомляли про вибухи світлошумових гранат. Крім того, правоохоронці використовували гумові кулі.

Як повідомляє міністерство охорони здоров’я Білорусі, у країні після двох днів протестів в лікарні потрапили понад 200 осіб

«В останні 2 дні після несанкціонованих вуличних акцій в службу швидкої медичної допомоги та в лікарні звернулися громадяни з різними травмами. На сьогоднішній момент в стаціонарах республіки знаходяться на лікуванні трохи понад 200 чоловік. У тому числі з забоями м’яких тканин, травмами кінцівок», — зазначили в МОЗ.

Також у відомстві розповіли, що кілька людей були госпіталізовані з черепно-мозковими травмами, а також з травмами грудної клітини і живота. В основному у них діагностовано травми легкого ступеня тяжкості. Кільком пацієнтам потрібно проведення операцій. Стан їх стабілізовано.

«На жаль, одна людина загинула. Смерть наступила до огляду лікарями швидкої медичної допомоги», — додали в міністерстві.

Нагадаємо, що за попередніми офіційними результатами ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у Світлани Тихановської — 9,9% голосів.

Як повідомляв ATR.ua, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До їхнього розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. Водночас силовики вкотре використали проти демонстрантів сльозоточивий газ, світло-шумові гранати та гумові кулі, у відповідь в них летіли коктейлі Молотова та каміння. Акції протесту продовжилися 10 і 11 серпня.

Як повідомляв ATR.ua, 11 серпня глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус повідомив, що опозиційна кандидатка виїхала з Білорусі до Литви. Пізніше у її штабі заявили, що Тихановська була змушена виїхати з крани під тиском білоруської влади. Її від'їзд дозволив звільнити начальника її штабу Марію Мороз, затриману напередодні виборів. Згодом Світлана Тихановська поширила два відеозвернення до виборців, де заявила, що вирішила виїхати з Білорусі за власним бажанням і без примусу. Також вона закликала білорусів «не виходити на площі» з протестами, щоб «уникнути насильства».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ