Вступити до родини ATR

Протести у Білорусі: у МВС повідомляють про майже 7 тис. затриманих

13 серпня 2020, 15:03
953

За чотири дні протестів у Білорусі силовики у різних містах затримали 6,7 тисяч мешканців.

ФОТО: people.onliner.by

ФОТО: people.onliner.by

Такі дані наводить прес-служба МВС Білорусі.

«За участь у несанкціонованих масових заходах з 12 на 13 серпня затримано близько 700 осіб. Заворушення по країні втратили масовість, проте рівень агресії по відношенню до правоохоронців залишається високим», — йдеться у повідомленні правоохоронців.

Таким чином, загальна кількість затриманих за останні чотири дні протестів у Білорусі становить понад 6,7 тисяч осіб.

Сьогодні — вже п'ятий день протестів у Білорусі. 13 серпня мешканці із різних міст країни вбрані у біле і з квітами у руках виходять на акції солідарності, тисячі людей страйкують на підприємствах.

{gallery_1}

Як повідомляв ATR.ua, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. Акції протесту продовжилися 10, 11 і 12 серпня. До розгону протестувальників залучені ОМОН та військові, також силовики використовують сльозогінний газ, світлошумові гранати та гумові кулі. За чотри дні в країні затримали понад 5 тисяч осіб, наразі відомо про двох загиблих

Нагадаємо, що за офіційними результатами ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у Світлани Тихановської — 9,9% голосів.

Зазначимо, 11 серпня стало відомо, що опозиційна кандидатка виїхала з Білорусі до Литви. Пізніше у її штабі заявили, що вона була змушена виїхати з крани під тиском білоруської влади. Окрім того, після від'їзду Тихановської з країни її штаб закликав владу країни не застосовувати насильства проти мирних громадян і запропонував почати діалог про мирну передачу влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ