Вступити до родини ATR

Київ готовий відновити подачу води у Крим у випадку гуманітарної катастрофи — Кравчук

25 серпня 2020, 07:35
606

Україна готова відновити подачу води в окупований Крим у випадку гуманітарної катастрофи.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це заявив голова української делегації у ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук, передає «Українське радіо».

«Якщо якась гуманітарна катастрофа станеться, яка пов’язана з водою, то людям можемо дати воду», — сказав Кравчук.

Водночас він зазначив, що українці «ніколи в житті» не підуть на те, щоб постачати воду «промисловим підприємства, військовим базам і тому подібне».

Напередодні стало відомо, що у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. 

За даними ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Зазначимо, що Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ