Вступити до родини ATR

Адвокат політв'язня Сулейманова оскаржила його недопуск на похорон сина

15 вересня 2020, 11:23
501

«Київський райсуд» окупованого Сімферополя відхилив скаргу адвоката політв'язня Руслана Сулейманова Лілі Гемеджі на дії «слідчого» через недопуск її підзахисного на похорон 3-річного сина.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це Гемеджі розповіла у коментарі «Кримській солідарності».

«Я намагалася домогтися вивезення Сулейманова на участь у похоронній процесії, але ми отримали відмову. Вважаю, що дані дії слідчого є незаконними, вони суперечать статті 8-й Європейської конвенції з прав людини. У рамках цієї статті, на прощання з близькими родичами жодних альтернативних дій слідчим не було запропоновано, таким чином, ми подали в суд, для того щоб оскаржити дані дії», — розповіла захисниця.

Нагадаємо, 24 липня син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муса Сулейманов грався у пісочниці біля будинку за адресою: вулиця Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили вчора близько шостої вечора. Мати дитини каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла. Пошуки Муси Сулейманова тривали майже дві доби — з вечора 24 липня. До його пошуків долучилися тисячі небайдужих мешканців Криму, «правоохоронці» та волонтери. 26 липня об 11 годині стало відомо, що тіло 3-річного Муси Сулейманова було знайдено у каналізаційній ямі біля будинку, де жила дитина. 27 липня у Криму відбувся дженазе (похорон).

Руслан Сулейманов — це кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Його затримали унаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року. Наприкінці серпня окупанти перекваліфікували звинувачення Сулейманову з «організатора» на «учасника» забороненої у Росії організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ