Вступити до родини ATR

Посуха у Криму: окупанти запроваджують жорсткий етап обмежень подачі води

7 вересня 2020, 07:19
649

Окупаційна «влада» Криму у Сімферополі та Бахчисараї з 7 вересня запроваджує третій і найжорсткіший етап обмежень подачі питної води.

Про це повідомляють пропагандистські кримські ЗМІ.  

Так, з 7 вересня питну воду мешканцям Сімферополя і 39 населених пунктів Сімферопольського і Бахчисарайського районів подаватимуть по годинах вранці і ввечері.

 

Раніше стало відомо, що у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Окупаційні «чиновники» у Криму заявили, що посуха перевершила їхні очікування. Вони сподівалися, що «дотягнуть» до осінніх опадів.

За даними ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ