Вступити до родини ATR

РФ закликала ООН «розібратися» із Києвом через водну блокаду Криму

2 жовтня 2020, 14:50
1066

Постійне представництво РФ при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві закликає Раду ООН з прав людини «дати оцінку» діям влади в Україні через припинення водопостачання в окупований Крим.

Про це йдеться у повідомленні російського представництва у Twitter.

«Закликаємо Раду ООН з прав людини та Управління Верховного комісара ООН з прав людини дати окрему оцінку діям Києва по водній блокаді Криму, яка, серед іншого, грубо порушує право жителів півострова на доступ до питної води», — наголосили вони.

За даними ATR.ua, раніше у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Також відомо, що слідом за центральним Кримом без води залишилася і північна частина півострова. Зокрема, «влада» заявила, що пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень Криму. Так, з 23 вересня окупанти запровадять обмеження подачі води в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ