Вступити до родини ATR

Україна розраховує на участь Туреччини в Кримській платформі — Джеппар

9 жовтня 2020, 09:14
900

Українська сторона сподівається, що Туреччина приєднається до платформи з деокупації Криму.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар.

«Подякувала турецьким друзям в особі міністра закордонних справ Мевлюту Чавушоглу за підтримку України, невизнання окупації Росією Криму та засудження порушення прав людини в Криму. Розраховуємо на активну участь Туреччини у Кримській платформі», — йдеться у дописі.

Еміне Джеппар додала, що наступного тижня здійснить візит до Туреччини.

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що 26 лютого — у День кримського спротиву російській окупації — планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму. Він зауважив, що дуже важлива згода США та Великої Британії приєднатися до української ініціативи зі створення Кримської платформи.

Цього тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі зі своїм британським колегою Домініком Раабом запропонував Великій Британії приєднатися до майбутньої платформи з деокупації Кримського півострова. Водночас Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС також заявив, що Європейський Союз висловив готовність долучитися до української ініціативи зі створення Кримської платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ