Вступити до родини ATR

COVID-19 у Криму: у психлікарні Сімферополя виявили спалах коронавіруса

28 жовтня 2020, 09:19
674

У Криму повідомляють про спалах коронавірусної інфекції на території психіатричної лікарні №1 Сімферополя. Окупанти звинувачують у цьому медпрацівників.

Про це повідомила «керівник» кримського «управління» Росспоживнагляду Наталія Пеньковська, пишуть місцеві ЗМІ.

«На території психлікарні №1 у Сімферополі імені Балабана зареєстровано групове захворювання — 81 потерпілий. Практично половина з них — медичні працівники. 56 осіб — це особи без клінічних проявів і сьогодні це, загалом, рятує всю ситуацію, тому що при реєстрації там важких випадків ситуація була б набагато серйознішою», — повідомила Пеньковська.

Зазначається, що на території лікарні окупанти розгорнули госпіталь на 60 ліжок.

«Розгорнуто ковідний спеціалізований госпіталь на території лікарні, додатково туди доставлені необхідні засоби індивідуального захисту, препарати і перерозподілені медичні сили», — додала «чиновниця».

Окупанти заявляють, що причиною зараження в лікарні є низька настороженість медпрацівників: при прийомі хворих в стаціонар у них не вимагали довідку про проходження дослідження на наявність COVID-19, а пацієнти з температурою не ізолювалися.

«Епідрозслідування триває, винні посадові особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, як це передбачено законодавством», — заявила Пеньковська.

Зазначимо, що за даними окупаційної «влади» Криму, кількість хворих на COVID-19 на півострові перевищила 10 тисяч осіб. Також повідомляється про понад 200 смертей від коронавірусу у Криму. Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму. Зокрема, Кримська правозахисна група повідомляє, що окупаційний «уряд» Криму цілеспрямовано применшує публічну статистику смертності від COVID-19.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19 у березні 2020 року.

Нагадаємо, раніше Меджліс кримськотатарського народу звернувся із закликом до ОБСЄ, ООН, ВООЗ та Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця відреагувати на катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19 в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ