Вступити до родини ATR

Масова вакцинація від COVID-19 у РФ може початися наприкінці року — Путін

29 жовтня 2020, 15:03
702

Президент РФ Володимир Путін припустив, що загальна вакцинація населення Росії від коронавіруса може початися в кінці 2020 року.

Про це повідомляють росЗМІ.

«У нас немає жодного серйозного збою у цій сфері. Питання стоїть в налагодженні масового виробництва. Уже в усі регіони ця вакцина надійшла. Сподіваюся, що до масової вакцинації ми зможемо приступити в кінці року», — заявив Володимир Путін.

Він також заявив про готовність до міжнародної співпраці в сфері виробництва вакцини. Відомо, що першою країною, яка отримала російську вакцину, стала Білорусь.

Раніше стало відомо, що деякі учасники випробувань російської вакцини «Супутник V» під час постреєстраційних досліджень отримали позитивний результат тесту на COVID-19.

Як повідомляв ATR.ua, 21 вересня в окупованому Севастополі медикам зробили щеплення з першої пробної партії вакцини російського виробництва від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що у серпні Володимир Путін заявив, що в Росії нібито зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже напочатку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ