Вступити до родини ATR

У Криму повідомляють про дві смерті від COVID-19

30 жовтня 2020, 10:35
593

В окупованому Криму повідомляють про смерть ще двох пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. Загалом на півострові, за даними окупантів, померли 214 пацієнтів з COVID-19 (151 — у Криму, 63 — у Севастополі).

Про це повідомили у «Міністерстві охорони здоров'я» Криму, пишуть місцеві ЗМІ. Жодних подробиць про чергового померлого окупанти не надають.

Зазначимо, що «Мінохоронздоров'я» Криму змінило систему обліку померлих. Раніше окупанти повідомляли про смерті нібито усіх громадян, у яких підтвердили наявність коронавірусу. Тепер вони повідомлятимуть тільки про випадки, у яких люди помирають саме від COVID-19. Так, з урахуванням нової системи, у Криму відомо про смерть 194 пацієнтів (131 — у Криму, 63 — у Севастополі). За старою системою підрахунків, на півострові померли 214 пацієнтів з COVID-19 (151 — у Криму, 63 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму. Зокрема, Кримська правозахисна група повідомляє, що окупаційний «уряд» Криму цілеспрямовано применшує публічну статистику смертності від COVID-19.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19 у березні 2020 року.

Нагадаємо, раніше Меджліс кримськотатарського народу звернувся із закликом до ОБСЄ, ООН, ВООЗ та Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця відреагувати на катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19 в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ