Вступити до родини ATR

Вода у Криму: посуха перевершила очікування окупантів

19 листопада 2020, 10:29
962

Проблема посухи на півострові перевершила всі очікування окупаційної «влади». Обсяг води у водосховищах невпинно меншає.

Про це заявив «директор з виробництва» окупаційного підприємства «Вода Криму» Ігор Данилович, передають окупаційні ЗМІ.

«Глибина посухи, що спіткала наш Крим, вона перевершила всі очікування. Тут і ми — організація, яка експлуатує ці мережі, і наука, і все населення Сімферополя, всі, звичайно, не очікували, що настільки буде посуха. На сьогоднішній день основними джерелами водопостачання міста Сімферополя є водосховища. Це Аянське, Сімферопольське і Партизанське. Так просто для інформації. Сьогодні при проєктному обсязі 36 млн Сімферопольського водосховища залишилося 4 900. Партизанське — 34 млн проєктного, залишилося 5 млн кубів. І в Аянському — 3 900 проєктний обсяг. Залишилося всього лише 300 тисяч метрів кубічних», — заявив Данилович.

Нагадаємо, з 17 листопада окупанти ввели нові графіки подачі води у Сімферополі. Жителі отримуватимуть воду по дві години вранці та ввечері: вівторок-четвер з 6.00 до 8.00 та з 18.00 до 20.00, п'ятниця-неділя з 18.00 до 22.00.

Як повідомляв ATR.ua, з 24 серпня у Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Жителі отримували воду по 3 години у ранкові та вечірні години. Також відомо, що слідом за центральним Кримом без води залишилася і північна частина півострова. Зокрема, «влада» заявила, що пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень Криму. Згодом, окупанти запровадили обмеження подачі води в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ