Вступити до родини ATR

У МЗС розповіли про закупівлю Україною вакцини від коронавірусу

7 грудня 2020, 09:31
523

Україна не залишиться в кінці світової черги на отримання вакцини від коронавірусу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Не залишимося і плануємо досягти цього завдяки двом елементам: активній участі у COVAX, і завдяки дружнім стосункам з тими країнами, які отримають доступ до вакцини першими», — сказав він.

За словами міністра, тема вакцини присутня на порядку денному під час дипломатичних зустрічей.

«Тема вакцини присутня на порядку денному і в тезах до розмови у всіх — президента, моїх, міністра охорони здоров'я, послів в окремих країнах — всі над цим працюємо, шукаємо, домовляємося. Ми допомогли МОЗ на початку пандемії приєднатися і до європейського комітету охорони здоров'я, потім до COVAX, ми працюємо на двосторонньому рівні з урядами США, Німеччині, щоб це питання було вирішене позитивно. І щоб ми не залишилися десь в кінці черги на вакцину», — пояснив міністр.

Дипломат зазначив, що про конкретні цифри ефективності певних вакцин почали говорити лише декілька тижнів тому, і уряд тримає це питання під контролем.

Як повідомляв ATR.ua, Велика Британія першою у світі схвалила вакцину від COVID-19 виробництва Pfizer.

Нагадаємо, раніше розробники Pfizer та BioNTech заявили про успішне проходження третьої фази випробувань своєї вакцини, яка може захистити людей від зараження на 90%. Згодом, за результатами останніх досліджень, вони заявили, що ефективність вакцини — 95%.

Ще одна компанія Moderna повідомила про ефективність своєї вакцини на 94,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ