Вступити до родини ATR

Велика Британія першою у світі розпочинає щеплення від COVID-19

8 грудня 2020, 13:45
591

8 грудня Велика Британія першою у світі розпочинає масову вакцинацію від коронавірусної інфекції вакциною компаній Pfizer та BioNTech.

Про це повідомляє CNN.

Вакцинація розпочнеться в Англії, Уельсі та Шотландії. Північна Ірландія заявила, що також незабаром розпочне введення вакцини.

Велика Британія очікує отримати до 4 мільйонів доз вакцини від Pfizer та BioNTech вже до кінця грудня. На сьогодні уряд придбав 40 млн доз, яких вистачить для щеплення 20 млн людей.

У пріоритеті вакцинація людей, старших за 80 років та медичних працівників.

За інформацією BBC, першою пацієнткою у світі, яка отримала вакцину Pfizer та BioNTech від COVID-19 стала 90-річна Маргарет Кінан.

«Я відчуваю таку привілею — бути першою людиною, щепленою проти COVID-19. Це найкращий подарунок на день народження, який я могла б побажати, бо це означає, що я нарешті можу з нетерпінням чекати проведення часу з родиною та друзями у новому році, оскільки я більшу частину року була сама», — розповіла Маргарет Кінан.

Нагадаємо, Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила використання вакцини від коронавірусу, виробленої американською фармацевтичною компанією Pfizer спільно з німецькою BioNTech.

Як повідомляв ATR.ua, раніше розробники Pfizer та BioNTech заявили про успішне проходження третьої фази випробувань своєї вакцини, яка може захистити людей від зараження на 90%. Згодом, за результатами останніх досліджень, вони заявили, що ефективність вакцини — 95%.

Ще одна компанія Moderna повідомила про ефективність своєї вакцини на 94,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ