Вступити до родини ATR

Політв’язню, якого тримали поряд із хворим на туберкульоз, не надають результати обстежень

10 грудня 2020, 07:46
919

Кримськотатарського політв’язня, фігуранта другої сімферопольської «справи про тероризм» Ескендера Сулейманова утримували в одній камері СІЗО з чоловіком, у якого виявили туберкульоз. Сулейманов подав заяву в медико-санітарну частину, його обстежили, зробили флюорографію, однак результати медичних досліджень політв’язню не надають.

Про це повідомляє адвокат Рустема Кямілєв, передають активісти «Кримської солідарності».

«Ми неодноразово зверталися до керівника слідчого ізолятору про те, щоб його перевірили знову. Тиждень тому була перевірка. Ескендеру зробили повторну флюорографію, однак про результати не говорять. Замовчування результатів породжує підозри», — каже адвокат.

Окрім того, захисник розповів, що камера, у якій знаходиться Ескендер Сулейманов, дуже холодна, ковдра, яку надали політв’язню у СІЗО — стара та рвана, то ж від холода не рятує. Родичі чоловіка намагалися передати обігрівач, та отримували лише відмови.

Як повідомляв ATR.ua, кримськотатарського політв’язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Ескендера Сулейманова упродовж декількох місяців утримували в одній камері з хворим на туберкульоз.

Нагадаємо, раніше «Верховний суд» Криму продовжив термін утримання під вартою фігурантам другої сімферопольської групи «справи про тероризм» Асану Янікову, Сейтвелі Сейтабдієву та Акіму Бекірову до 14 січня, Ескендеру Сулейманову — до 9 січня 2021 року. Рустему Сейтхалілову «Верховний суд» Криму продовжив термін утримання під вартою до 6 січня 2021 року, а Руслану Сулейманову та Сейрану Муртазі — до 15 грудня 2020 року.

Як відомо, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня були затримані 20 осіб за підозрою у «причетності до терористичної організації». 28 березня стало відомо про затримання в Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Багатьох політв'язнів етапували в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ