Вступити до родини ATR

Хакери викрали дані щодо вакцини Pfizer та BioNTech

10 грудня 2020, 18:30
930

На Європейське агентство з лікарських засобів була здійснена кібератака. Хакерам вдалося отримати доступ до документів щодо вакцини Pfizer та BioNTech.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на ВВС. 

Наразі розпочато розслідування. Жодних подробиць не надається.

Компанія BioNTech заявила, що хакери отримали доступ до її документації.

«Сьогодні ми були проінформовані про те, що агентство піддалося кібератаці і що деякі документи, що належать до нормативної документації щодо кандидата на вакцину Pfizer і BioNTech, BNT162b2, яка зберігалась на сервері агентства, були незаконно отримані», — повідомили в компанії.

В Європейському агентстві з лікарських засобів заявили, що кібератака не матиме ніякого впливу на терміни розгляду заявки.

Зазначається, що агентство планує скликати нараду до 29 грудня, щоб вирішити, чи достатньо даних про безпеку та ефективність вакцини виробників Pfizer і BioNTech для її затвердження.

Як повідомляв ATR.ua, раніше розробники Pfizer та BioNTech заявили про успішне проходження третьої фази випробувань своєї вакцини, яка може захистити людей від зараження на 90%. Згодом, за результатами останніх досліджень, вони заявили, що ефективність вакцини — 95%.Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила використання цієї вакцини.

Ще одна компанія Moderna повідомила про ефективність своєї вакцини на 94,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ