Вступити до родини ATR

Воду в Крим до деокупації подавати не можна — Кориневич

26 серпня 2020, 11:49
877

У Представництві президента в Автономній Республіці Крим вважають, що Україна не повинна вирішувати питання водопостачання Криму замість держави-окупанта.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Про це заявив очільник відомства Антон Кориневич в ефірі телеканалу «Україна 24». Він певен, що — це питання, яке держава-окупант не може вирішити самостійно.

«Воду в Крим до деокупації подавати не можна. Це дуже значні важелі впливу та тиску на державу-окупанта», — заявив він.

Антон Кориневич додав, що питання про відновлення водопостачання Криму порушать, коли Росія піде з півострову.

Раніше голова української делегації у ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна готова відновити подачу води в окупований Крим у випадку гуманітарної катастрофи.

Цього тижня стало відомо, що у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. 

За даними ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Зазначимо, що Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ