Вступити до родини ATR

Посуха у Криму: окупанти зізналися, що не очікували такої кризи з водою

26 серпня 2020, 15:42
1311

Окупаційні «чиновники» у Криму заявили, що посуха, з якою цьогоріч зіткнувся півострів, перевершила їхні очікування. Вони сподівалися, що «дотягнуть» до осінніх опадів.

Про це сказав «голова» окупаційного ДУП «Вода Криму» Володимир Баженов під час брифінгу щодо ситуації з водопостачанням центральних районів півострова, передають місцеві ЗМІ.

«Усі припускали, що ми пройдемо посуху більш м'яко і запасів води у водосховищах вистачить до початку осінньо-зимових опадів. Смію нагадати нашим кримчанам, що у травні-червні на півночі Криму випала колосальна кількість опадів. А, на жаль, у горах нічого не випало. Досить унікальна ситуація, яка сплутала всі наші плани», — заявив він.

Баженов також пояснив, чому з кранів у Сімферополі тече каламутна вода.

«У нас на вході в очисні споруди на Петровських скелях і Партизанському водосховищі каламутність підкралася до 10 міліграмам. Причому з кожним днем, з кожною годиною на якусь вихідну величину вода стає гірше. Горизонти опускаються, чисту воду ми забираємо, а мул, який знаходиться в водосховищах, залишається. Плюс при такій температурі починається цвітіння синьо-зелених водоростей. В результаті, ми маємо таку воду», — додав «чиновник».

Зазначимо, що цього тижня стало відомо, що у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. 

Раніше голова української делегації у ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна готова відновити подачу води в окупований Крим у випадку гуманітарної катастрофи.

За даними ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ