Вступити до родини ATR

Сімферопольське водосховище повністю висохло

16 вересня 2020, 12:32
654

У мережі з'явилися фото Сімферопольського водосховища в окупованому Росією Криму.

Знімки оприлюднені на Twitter-сторінці «Кримський бандерівець». На кадрах видно, що води у водосховищі немає.

«Крим. Фотографії Сімферопольського водосховища. Це те місце, яке багато хто з вас бачив при виїзді із Сімферополя в бік Алушти/Ялти або при в'їзді до Сімферополя з боку Алушти/Ялти. Фотографії свіжі. Так, води немає зовсім», — йдеться в коментарі.

Фото до:

Фото після:


Як повідомляв ATR.ua, 11 вересня окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов розцінив припинення Києвом поставок води на півострів, як «екоцид, державний тероризм і спробу створити в регіоні масштабну гуманітарну катастрофу».

За даними ATR.ua, раніше у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Зокрема, що з 7 вересня кримська влада» запровадила третій і найжорсткіший етап обмежень подачі питної води. Окрім того, стало відомо, що до системи водопостачання кримської столиці потрапив вміст вигрібних ям.

Нагадаємо, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ