Вступити до родини ATR

В РФ заявили, що вже відправили $11 млн на вирішення проблем з водою у Криму

29 жовтня 2020, 14:57
695

В Росії заявили, що достроково направили майже $11 млн (870 млн рублів) на вирішення проблем з водою в окупованому Криму.

Про це повідомляє Мінекономрозвитку Росії.

«Мінекономрозвитку Росії на два тижні раніше встановленого терміну направило понад 870 млн рублів на оперативні заходи щодо забезпечення водою жителів Криму і Севастополя з федерального бюджету бюджетам регіоні», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що тепер окупаційна «влада» Криму має «оперативно укласти державні контракти на виконання робіт».

Нагадаємо, 8 жовтня уряд Росії ухвалив рішення про виділення з резервного фонду РФ Криму і Севастополю $64 млн (понад 5 млрд рублів) на рішення проблем з водопостачанням та ремонт мереж. Згодом стало відомо, що майже усі кошти, які Росія планує виділити на воду у Криму, а саме $63 млн з запланованих $64 млн, підуть Севастополю.

За даними ATR.ua, раніше у Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Також відомо, що слідом за центральним Кримом без води залишилася і північна частина півострова. Зокрема, «влада» заявила, що пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень Криму. Згодом, окупанти запровадили обмеження подачі води в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ