Вступити до родини ATR

Окупанти рекомендують кримчанам більше часу проводити на роботі, аби економити воду

8 вересня 2020, 14:15
440

«Голова» окупаційної «адміністрації» Сімферополя Олена Проценко поділилася секретами економії води. Зокрема, «чиновниця» рекомендує більше часу проводити на роботі та не готувати їжу вдома.

Про це вона заявила у коментарі кримським пропагандистським ЗМІ.

«У мене дуже жорстка економія води: я приїжджаю пізно, приймаю душ. Прокидаюся о пів на шосту ранку, знову душ і зникаю. Вихідні дні я теж проводжу на роботі. Приблизно такий саме графік у мого чоловіка. Нічого не готуємо, тому і посуд мити не доводиться», — розповіла Проценко.

Тим часом мешканці півострова у соцмережах діляться світлинами та відео якості води, яка тече з кранів у Сімферополі.

Раніше стало відомо, що у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Зокрема, що з 7 вересня кримська «влада» запровадила третій і найжорсткіший етап обмежень подачі питної води. Окупаційні «чиновники» у Криму заявили, що посуха перевершила їхні очікування. Вони сподівалися, що «дотягнуть» до осінніх опадів.

За даними ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ