Вступити до родини ATR

Окупанти у Криму почали штрафувати за водоносні свердловини у дворах

14 вересня 2020, 12:09
549

«Влада» окупованого Криму почала виявляти випадки незаконного видобутку підземних вод без ліцензії на право користування надрами. Наразі вже виписано три штрафи на суму 9 тис. рублів.

Про це повідомив «голова» окупаційного «Міністерства екології та природних ресурсів» Геннадій Нараїв у Facebook.

«Виявлено 3 факти видобутку підземних вод без ліцензії на право користування надрами на території Совєтського району. У ході рейдового обстеження земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, встановлені факти облаштування водозабірних свердловин з метою видобутку підземних вод для зрошення сільськогосподарських культур, без ліцензій на право користування надрами. За результатами проведених заходів винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 7.3. КоАП РФ у вигляді штрафу на суму 9000 рублів», — зазначив «чиновник».

Окупанти наголосили, що безліцензійний видобуток підземних вод призводить до скорочення запасів водоносних горизонтів.

Раніше стало відомо, що у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Зокрема, що з 7 вересня кримська влада» запровадила третій і найжорсткіший етап обмежень подачі питної води. Окупаційні «чиновники» у Криму заявили, що посуха перевершила їхні очікування, вони сподівалися, що «дотягнуть» до осінніх опадів.

За даними ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Нагадаємо, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ